Hypnose

Jeg har en diplomuddannelse i hypnose fra Dansk Selskab for Klinisk Hypnose.

Se nærmere på deres hjemmeside:
http://hypnoseselskabet.dk/

Hypnose er at lære dig selv at kende på et andet opmærksomhedsniveau.

Hypnose er noget du selv gør med din bevidsthed, og som du selv går ud af igen. Når du sætter dig selv i trance laver du selvhypnose. Trance er en fokuseret, koncentreret tilstand af bevidstheden.

Hvad er hypnose?

Det er meget forskelligt hvor let mennesker har ved at gå i trance. Du kan gå ud af trancen når som helst du ønsker det, og i trancen gør du kun det som du selv vil. Du kan huske alt hvad der foregår i trancen.

Det er meget forskelligt hvilke sansekvaliteter man lettest kan danne sig forestillinger med. De fleste kan let forestille sig at se noget, og mærke noget med kroppen, mange har let ved at høre noget for sig, og nogle danner let forestillinger om duft og smag. Hvis du ikke danner de forestillinger som der bliver foreslået, så blot forestil dig at du gør det.

Sid behageligt tilbagelænet. Sid gerne med lukkede øjne, så er det nemmere at vende opmærksomheden indad. Men du kan også kigge på et billede, eller en genstand. Det kan bruges som en påmindelse, som et anker, der kan hjælpe med at bringe dig ind i trancen næste gang du ser på det. Du kan også sidde med noget i hånden, som f.eks. en lille sten.

Hvis du lytter til SøvnHypnosen er det godt at ligge ned, og glide direkte ind i en god søvn.

Hvad kan hypnose bidrage med?

Når man er i trance er bevidstheden eller sindet koncentreret og fokuseret. Jo mere koncentreret man er jo dybere er trancen, og jo mere fokuseret man er, desto mere er sindet i harmoni. I dagligdagen er vi ofte i spontane trancetilstande, fx når vi falder i staver, dagdrømmer eller er meget optaget af noget. At træne hypnose kan gøre dig mere fokuseret, og lære dig selv bedre at kende, og jo mere du kender dig selv, jo bedre kan du regulere dig selv. Du kan nemmere gøre det der er vigtigt for dig, som f.eks. gå til eksamen, eller falde i søvn, eller have selvtillid, styrke og ro. Med denne Hypnose-app lærer du at gå i trance og gå ud af trancetilstanden igen. I trancen er det muligt at få kontakt med indre styrker eller evner. Eventuelt i form af hjælpedyr, som kan symbolisere de evner som man har brug for.

Oversigt over hypnoser på App’en ‘Eksamensro’

App’en kan hentes på såvel Itune store som Google store.

Instruktionerne fortæller dig, hvad du skal gøre.

Styrke-hypnosen kan du bruge hver dag, eller så ofte du har brug for den. Den kan hjælpe dig med at finde din indre styrke og blive mere afslappet og mindre nervøs, og klare dine udfordringer bedre. Du kan bruge den i perioden før eksamen.

  • SkriftligEksamenshypnosen er god at bruge før en skriftlig eksamen, enten nogle dage i forvejen, eller på selv dagen.
  • MundtligEksamenshypnosen er beregnet til at bruge før en mundtlig eksamination, enten dagen før, eller på selve dagen.
  • Rohypnosen er en ganske kort hypnose, som du kan lære at bruge i situationer hvor du har brug for den. Den virker bedst når du på forhånd har trænet hypnose, så du kender processen.
  • SmerteHypnosen er til brug ved smertetilstande i leddene.
  • SøvnHypnose kan bruges til at falde i søvn med.
  • EfterEksamenHypnosen er til brug efter eksamen, hvor det kan være svært for nogle at ryste eksamen, og eksamenslæsningen af sig og gå i gang med livet igen.

Styrkehypnose

Denne hypnose samler indre styrke og giver afslapning. Når du laver en selvhypnose på 15-20 minutter kommer sindet og kroppen som regel i ro. Der kan indtræde en afslapningsreaktion. Når kroppen er i afslapningsreaktionen samler den kræfter, fordøjelsen gå bedre, musklerne slapper af, man er mindre nervøs, sover bedre, elsker bedre, knytter sig nemmere til andre mennesker, og indlærer nemmere, huden bliver varmere og man er åben for indtryk og forslag. Jo mere du med hele din bevidsthed tænker roligt og afslappet, jo mere slapper du og din krop af. I afslapningsreaktionen kan man være koncentreret, og er det på en ikke anstrengt måde, og kan meget let tage forskellige forhold i betragtning, så man er både åben og fokuseret.

Denne hypnose kan bruges dagligt, og virker bedst når man gentager den. Den er en god optakt til eksamenshypnoserne.

Rohypnose

Rohypnosen er en ganske kort hypnosesession. Den virker bedst når man har trænet at gå i trance, og så kan man hurtigt komme ind i trancetilstanden.

Den afslapper og samler psykiske ressourcer.

Den kan bruges som en lille afslapning lige før et eller andet krævende, som f.eks. en eksamen.

Gentag den mange gange til du kan den udenad, og så brug den så meget du har brug for.

SkriftligEksamenshypnose

Denne hypnose giver afslapning og selvtillid og samler ressourcer, og sætter dig op til at gøre dit bedste til skriftlig eksamen, men uden at blive perfektionistisk. Tag den dagen før skriftlig eksamen, eller lige før.

MundtligEksamensHypnose

Denne hypnose består af forskellige dele, der dels får dig til at overveje hvad der virkelig betyder noget og hvilke gode tanker der er at tænke om mundtlig eksamen og hvad der bliver krævet. Den slutter med en oplevelse af at levere det der er brug for, og at det bliver godt modtaget.

Tag den dagen før mundtlig eksamen, eller lige før.

SmerteHypnose

Det er vanskeligere at læse og koncentrere sig når man har ondt. Ledsmerter rammer mange mennesker, og kommer ofte af at brusken i leddene forsvinder, så knoglerne gnider direkte imod hinanden i leddene, og det gør ondt. Man kan blive nødt til at få indopereret kunstige led af metal. Der er ikke meget viden om hvorfor det kommer, andet end det ofte kommer efter skader på led. Men det kommer hyppigt uden der har været skader. Der er ikke særlig effektive behandlinger, bortset fra at det er godt at dyrke motion, og ikke veje for meget. Tanken bag Smertehypnosen er at man i dyb hypnotisk tilstand kan påvirke tilstande kroppen, som man ellers ingen indflydelse har på. Den består derfor først af at man blive sat i dyb trance, og så oplever smertelettelse, og tilsidst at påvirke selve reparationen af de steder der gør ondt.

Gentag den så mange gange, gerne dagligt.

SøvnHypnose

Denne hypnose vil hjælpe dig til at sove bedre. Den kan få dig til at falde til ro, og derved bedre sove. Den kan bruges hver dag, og kan godt bruges flere gange i træk samme nat. Nervøsitet og stress giver ofte vanskeligheder med at falde i søvn, og når man ikke har sovet ordentligt er man ikke så frisk og vågen dagen efter. Derfor er søvnproblemer meget vigtige at gøre noget ved for at bedre indlæring og eksamenspræstationer.

EfterEksamenHypnosen

Efter eksamen, kan det være svært for nogle at ryste eksamen, og eksamenslæsningen af sig og gå i gang med livet igen. Man kan opleve en tomhed og en tristhed, selvom man er lettet over at have overstået eksamen. Denne hypnose hjælper til at nyorientere sig og komme i gang med det øvrige liv igen.

Brug den lige efter eksamen, og hver gang du har brug for at samle nyt håb og nye ressourcer.

Kontakt Kognitiv Klinik for at høre nærmere