Terapiformer

Terapi er et andet ord for behandling.

Der findes mange forskellige terapiformer.

I min behandling vil jeg bruge forskellige tilgange. Da det er forskelligt hvad forskellige mennesker har gavn af.

Jeg bruger medicinsk behandling. Det er mest antidepressiv medicin, samt ADHD medicin. Men også andet, hvis det er gavnligt.

og

Psykoterapeutisk behandling, altså samtaler.

og

Kropsbehandling, med åndedrætsøvelser og kropsfrigørende behandling, som TRE, som er beskrevet lidt mere nedenfor.

og

Meditation, så som mindfulness meditation, samt Tratak

(Tratak er meditation på lys).

og

Hypnose.

og

Biofeedback med apparaterne Stresseraser og Irelax, som giver tilbagemelding og HRV, eller heart rate variability, og dermed en tilbagemelding på den aktuelle tilstand i det autonome nervesystem.

og lysbehandling med anbefaling af wake-up light samt stærkt lys behandling.

og

Parterapi, når det er gavnligt.

Jeg er speciallæge i psykiatri, med speciale i psykoterapi, og er Ph.D., og har uddannelse i kognitiv adfærdsterapi, samt hypnoterapi, samt parterapi, samt mindfullness instruktion, og er uddannet provider af TRE, Trauma and Tension Release Excercise.

TRE metoden

Tension and trauma Release Exercise

Tre-metoden består af syv simple øvelser som enhver kan lave. De aktiver kroppens evne til at ryste af sig selv. Alle pattedyr har denne evne, men mange mennesker skal genlære den. Ved at få kroppen til at ryste eller vibrere aflades spændinger i muskulaturen og dermed forløses stress og traumereaktioner og nervesystemet kan vende tilbage til dets naturlige balance.

Teknikken henvender sig til alle der selv ønsker at gøre noget ved eventuel stress, spændinger og små og store traumer. Forældre, der ønsker at kunne være mere tålmodige, mennesker der har lidt overlast gennem ulykke eller vold, hjemvendte soldater, der lider af PTSD, sportsudøvere, almindelige mennesker, der bare ønsker mere ukuelighed og glæde.